El Parlament investeix Quim Torra com a president de la Generalitat

Comparteix

El 131è president del Govern es compromet a ser lleial al mandat de l’1-O, construir una República ‘de tots’ sense fer autonomisme.

El Parlament ha investit Quim Torra com a 131è president de la Generalitat. El quart candidat de JxCat ha superat la investidura en segona volta aquest dilluns a primera hora de la tarda gràcies als vots a favor del seu grup parlamentari i d’ERC, i a l’abstenció decisiva de la CUP. La resta de partits hi han votat en contra.

Ha estat després d’un debat menys tens del que es podria esperar, quan Torra ha superat la segona votació en rebre més vots a favor que en contra. En el seu discurs d’investidura, el nou president ja ha assegurat que serà lleial al mandat de l’1-O i que té l’objectiu de construir una República de tots sense fer autonomisme.

En aquesta línia, s’ha dirigit als diputats de nou per demanar la seva confiança i ha avisat que el país es posarà a prova i que s’haurà d’estar a l’alçada del moment. A més, Torra ha tingut paraules de record pels líders polítics i socials que són a la presó i a l’exili i ha agraït el coratge dels seus familiars.

Han hagut de passar cinc mesos des de les eleccions del 21-D, quatre candidats i cinc investidures, perquè Catalunya torni a tenir president i en els pròxims dies govern. El Rei Felip VI ha de signar en les pròximes hores l’acta d’investidura del 131è president de la Generalitat, tràmit previ a la formació de l’executiu i la presa de possessió dels futurs consellers.

Comparteix