Adéu a les granges d’engreix de l’antiga Cripesa de davant l’Estany

Comparteix

La instal·lació aqüícola es desmantella 25 anys després d’entrar en funcionament per acabar-se la concessió.

La piscifactoria de l’antiga Cripesa es desmantella definitivament. Després de 25 anys d’activitat, el permís d’explotació no s’ha renovat per estar dins una zona de protecció mediambiental. Això ha provocat el cessament definitiu de l’activitat i l’acomiadament de la plantilla. Ara l’empresa pretén crear una nova granja d’aqüicultura.

Les gàbies d’engreix, situades davant la costa del port natural de l’Estany, ja no produeixen més exemplars d’orada i llobarro. La concessió finalitzava aquest 2018, però la renovació per continuar amb l’explotació no ha estat possible perquè, en l’actualitat, les granges estan dins dels límits de la Xarxa Natura 2000. Agustí Cruelles és el cap de producció de l’empresa Aqüicultura els Alfacs, del grup Invermar:

Tot plegat, ha provocat que la cadena de producció s’aturi i s’iniciï el procés de desmantellament de tota la planta aqüícola. Tanmateix, l’empresa ha hagut de fer un acomiadament de col·lectiu d’una quarantena de treballadors, tant dels qui treballaven a les granges caleres com a la sala d’envasat, situada a Les Cases d’Alcanar.

L’activitat d’engreix d’orada i llobarro, però, podria tornar en els pròxims mesos a la costa calera. El grup Invermar ha presentat un nou projecte de granges d’engreix situades a 2,5 milles de la ubicació actual. La nova piscifactoria, que està pendent de l’aprovació per part de l’administració, també produiria mol·luscos i grans algues.

Comparteix