‘Actua a través de la música’, un projecte per integrar nens en situacions vulnerables

Comparteix

L’Escola de Música fa dos anys que ofereix aquesta iniciativa per contribuir a la cohesió i inclusió social d’un grup d’infants d’entre 8 i 12 anys.

La música com a eina d’expressió i integració social. Aquesta és la premissa del projecte ‘Actua a través de la música’, impulsat per l’EMMA ara fa dos anys, amb les regidories d’Ensenyament i de Benestar Social, el qual ofereix formacions musicals gratuïtes a nens i nenes de la població amb situacions socials i familiars vulnerables.

Que la música juga un paper fonamental en el desenvolupament dels més petits és innegable. Però a vegades, no tots hi poden accedir. Davant aquesta realitat i amb l’objectiu de contribuir a la inclusió social, el diàleg multicultural i la cohesió social, l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar va impulsar, el curs passat, ‘Actua a través de la música’.

Es tracta un projecte socioeducatiu dirigit a aquells infants en situacions vulnerables, ja sigui per conflictes socials, familiars, afectius, educatius o econòmics. El projecte arriba a 8 alumnes de la població d’entre 8 a 12 anys, els quals reben classes de llenguatge musical i instrumental, de manera gratuïta, i se’ls cedeixen diversos instruments per la seva pràctica. Anna Vizcarro és la cap d’estudis de l’EMMA:

Els integrants del projecte ‘Actua a través de la música’ també participen en concerts amb la resta d’alumnes. Tot i que la música no deixa de ser l’eix vertebrador, també es treballen altres valors com la responsabilitat, l’autoestima i el pensament lògic i múltiple. La valoració, dos anys després de la posada en funcionament, és molt positiva.

Comparteix