L’encerclament pateix un inici de temporada dur amb baixes captures en els dos primers mesos

Comparteix

El mal temps i un peix blau de talla no comercial provoquen sigui una de les «pitjors armades que es recorden».

El sector del peix blau segueix en estat crític.Les captures en els primers mesos de temporada pesquera han estat pràcticament nul·les, en un els anys més dolents que es recorden. Només les darreres setmanes s’han pescat espècies de talla comercial. Les causes es coneixeran en l’estudi científic que s’està elaborant al Mediterrani nord-occidental.

L’encerclament va tornar a la mar el febrer pitjor que quan va començar la veda al desembre. El mal temps, aigües brutes i poc peix han marcat un inici molt dolent de l’any. No ha estat fins a l’abril quan els pescadors han pogut veure la llum, capturant peix amb més qualitat. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors:

Mentrestant, el sector espera que l’estudi que s’està realitzant determini perquè desapareix el peix blau. En un any es podrien tenir les primeres conclusions. De fet, en aquest informe científic hi haurà un apartat que incidirà a la costa de Tarragona, perquè és el punt més crític de tot el litoral nord-occidental.

Comparteix