L’arrossegament comença l’aturada biològica anual per regenerar els caladors

Comparteix

Els armadors reclamen cobrar el que correspondria per fer veda durant dos mesos i han creat un front comú entre Tarragona i Castelló.

El sector de l’arrossegament ha començat aquesta setmana l’aturada anual per millorar l’estat dels caladors i recuperar espècies. La Cala és dels pocs llocs de l’Estat on la veda dura dos mesos, en comptes d’un. Per això, els propietaris de les embarcacions reclamen que la compensació per aturar l’activitat sigui major que la resta.

Les embarcacions de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar han començat la seva aturada biològica anual. Fins al primer de juliol, aquesta flota romandrà amarrada al port. Durant aquest període, els mariners cobraran de l’atur. En canvi, els armadors, que rebran els ajuts aprovats per l’Estat, reclamen que se’ls pagui pels dos mesos que estaran sense pescar. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors:

Els pescadors sí que estan d’acord en la realització d’aquestes aturades biològiques que funcionen, diuen, quan es fan amb els terminis correctes perquè es puguin regenerar els caladors. Tot i que les captures fa una dècada que van a la baixa, confien que la recuperació d’espècies de cara a l’estiu i uns preus comercials permetin mantenir viu el sector.

Comparteix