Un 5% de la quota de tonyina roja serà per la flota artesanal de l’Estat

Comparteix

El Ministeri d’Agricultura publica una ordre on obre la possibilitat de la pesca dirigida a les arts menors.

Noves mesures perquè la flota artesanal tingui quota de tonyina roja. El Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha publicat una ordre per facilitar l’accés al repartiment de captures a més embarcacions del Mediterrani, l’Estret de Gibraltar i el Cantàbric.

L’ordre ministerial preveu autoritzar les embarcacions que fins ara han pescat tonyina de manera complementària, que ho puguin fer de manera dirigida durant la temporada d’enguany. Per fer-ho, el Ministeri destinarà un 5% del total del contingent a la flota artesanal després d’haver revisat el repartiment del fons de maniobra.

Això permetrà flexibilitzar les condicions per disposar d’un nou repartiment de quotes per la pesca de tonyina roja, que fins ara estava centrat en les flotes tonyinaires del port de l’Ametlla de Mar. El principal grup tonyinaire, el Grup Balfegó, demana unes mesures de control per evitar la sobrepesca, com ja ha passat amb Canàries. Juanjo Navarro és adjunt a la direcció:

Amb aquesta ordre, altres embarcacions artesanals de la costa catalana podrien tenir accés a la pesquera. Però els pescadors d’arts menors segueixen amb incertesa, perquè desconeixen quina quantitat podran capturar. A més, lamenten que no s’habilita captura accidental per l’arrossegament o l’encerclament. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors:

En l’actualitat, Espanya és el país europeu amb major quota de tonyina roja de l’Atlàntic oriental i el Mediterrani. Aquest 2018, el seu contingent de captures s’incrementarà, tot i que per sota de l’esperat per les principals empreses tonyinaires, gràcies als bons resultats del pla de recuperació de l’espècie.

Comparteix