La Cala serà la capital de la tonyina roja del 27 d’abril al 13 de maig

Comparteix

Tornen les Jornades Gastronòmiques amb la participació de 15 restaurants i 18 bars.

L’Ametlla de Mar torna a ser la capital de la tonyina roja. Des d’aquest divendres 27 d’abril i fins al 13 de maig, el municipi mariner acollirà les VII Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, amb la participació de 15 restaurants i 18 bars de la població, que faran de la tonyina el principal element d’inspiració per a les seves creacions gastronòmiques.

El tret de sortida d’aquestes Jornades es donarà aquest cap de setmana amb la Diada al Parc del Bon Repòs. A partir de les 11 h del dissabte i fins a les 15 h del diumenge, es podrà gaudir d’una gran zona de degustació, de les més reconegudes especialitats de la cuina japonesa de tonyina roja, per un cost de 3 euros cada tapa.

I pel mateix preu, durant el diumenge els cuiners elaboraran un dels plats típics locals com el romesco de tonyina. Completaran la diada gastronòmica, estands amb productes locals com la mel i l’oli i diverses actuacions musicals que s’encarregaran de fer ballar a la gent. Damià Llaó és el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.

I és que la Diada només serà el preàmbul de les Jornades. Durant aquestes tres setmanes, els amants de la tonyina roja podran degustar aquest producte en diverses modalitats culinàries. Els restaurants proposen menús d’entre 30 i 65 euros, amb plats molt variats: des del tàrtar de tonyina amb patata trufada, fins a un caneló de tonyina i alvocat amb beixamel especiada. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Josep Margalef és un dels xefs participants:

Aquells que prefereixin fer un petit tast de tonyina tindran la possibilitat de tastar les 18 tapes creades pels diferents bars de La Cala, a un preu de 4 euros i 1 euro el quinto Heineken, patrocinador oficial de la Tapamar. Milfulls de tonyina amb verduretes i un toc de romesco; galeta fina de blat amb tonyina; soja, alvocat, maduixa, wasabi i remolatxa; i ‘soasado’ de tonyina amb crema de llavors i xips marines són només algunes de les propostes gastronòmiques que faran xuclar els dits als qui les tastin.

Les persones que participin en la ruta de tapes hauran d’escollir quina tapa els hi ha agradat més, i omplint la butlleta amb 5 segells entraran a sorteigs de menús i Tuna Tour.

A més, com cada any, des de l’Àrea Municipal de Turisme han organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d’Instagram, perquè els visitants capturin els millors moments. Per això, cal que les fotografies s’etiquetin amb #tonyinaroja18 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.

Comparteix