Els casos de violència de gènere atesos pel SIAD del Baix Ebre es redueixen un 21% el 2017

Comparteix

En total, l’any passat es van atendre 214 dones. A l’Ametlla de Mar van fer 29 intervencions.

El SIAD del Baix Ebre va atendre l’any passat un 21% menys de casos de violència de gènere que el 2016. 34 dones, víctimes d’aquest tipus de violència, van ser ateses el 2017 pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la comarca, que en total va incrementar prop d’un 30% les seves intervencions. Durant el 2017, es van atendre 214 dones.

La majoria d’intervencions van correspondre a atencions de caràcter psicològic i jurídic. El perfil més freqüent de dones assistides és el de dones entre 30 a 65 anys, casades o amb parella estable, a més d’algunes separades o divorciades. La regidora de Benestar Social, Mayte Puell, explica que l’augment és perquè el SIAD és cada dia més conegut entre les dones.

El nombre més gran de casos correspon a Deltebre amb 95 atencions, seguit de l’Ametlla de Mar a molta distància amb 29. El SIAD ofereix a la població femenina informació, orientació i assessorament per contribuir al fet que les dones puguin gaudir dels seus drets civils i personals, en llibertat i sense discriminacions.

Comparteix