L’Ajuntament tanca el 2017 amb un superàvit de 767.000 euros

Comparteix

La gestió econòmica de l’actual govern permet rebaixar l’endeutament i aconseguir mig milió d’euros de romanent.

L’Ametlla de Mar tanca econòmicament el 2017 amb positiu. Per segon any consecutiu, els resultats pressupostaris de l’Ajuntament són favorables, on destaca el superàvit pròxim als 770.000 euros. I l’endeutament que, tot i que encara és alt, continua disminuint situant-se al 123%.

L’Ajuntament ha aconseguit tancar els comptes amb un superàvit de 767.000 euros, similar a l’aconseguit el 2016. També s’ha aconseguit augmentar el romanent de tresoreria, situat el passat any en 566.000 euros, i l’estalvi net resultant ha estat de 360.000 euros. Unes xifres positives que demostren la bona feina en gestió econòmica, assegura el govern municipal.

Però tot i estar satisfets per assolir aquests resultats, alguns indicadors segueixen en negatiu. Per exemple, no s’ha complert amb la regla de la despesa, ja que el consistori ha hagut de fer front al pagament d’algunes sentències judicials i convenis. L’alcalde Jordi Gaseni explica que sense aquestes reclamacions s’haguessin obtingut uns resultats encara més positius.

Un altre dels indicadors analitzats és el període mitjà de pagament a proveïdors, que se situa en 428 dies. Una mitjana que s’incrementa a conseqüència dels pagaments pendents d’una resolució judicial com serien obres pendents afectades per problemes urbanístics o, més recentment, el contenciós amb l’empresa Aqualia per la modificació del contracte del 2009.

La gestió econòmica de l’actual govern, centrada a rebaixar el deute municipal, es comprova amb la reducció de la ràtio d’endeutament. Tot i ser encara superior al límit legal del 110%, al tancament de 2017 aquesta xifra se situava al 123%. En només dos anys, s’ha aconseguit rebaixar a la meitat aquest indicador, ja que el 2015 s’enfilava al 135%.

Comparteix