Puja un 8% en un any el preu de l’habitatge de segona mà a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Estudis de portals immobiliaris situen el municipi com un dels que més augmenta el preu a la demarcació.

El preu de l’habitatge puja un 8% a l’Ametlla de Mar en un any. La majoria de municipis turístics de Tarragona experimenten un augment, del preu per metre quadrat, en finques de segona mà. Només el primer trimestre d’enguany el preu dels pisos ha pujat un 3% a tot el país i la compravenda va pujar un 9% al febrer, respecte al mateix mes de l’any anterior.

Entre el març de 2017 i el de 2018, el preu per metre quadrat en un habitatge de segona mà a la població ha experimentat una important pujada. Si l’any passat era de 1.483 €/m², el mes passat se situava en 1.614 €/m² segons un informe del portal immobiliari Idealista, tant de particulars com de professionals. Això suposa un increment d’un 8,8% en un any.

Els increments al municipi són superiors a la mitjana de la demarcació, que es va situar en el 4,5%. De fet, el preu dels pisos de segona mà a Catalunya han registrat el primer trimestre d’enguany un increment del 3,2%, en relació amb el mateix període de l’any, segons les dades publicades en l’índex immobiliari del portal Fotocasa.

Aquest estudi assegura que la mitjana de preu de segona mà augmenta el primer trimestre en un centenar de les 150 poblacions analitzades, entre els quals l’Ametlla de Mar. La coordinadora d’Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, ha apuntat que el 2017 s’ha notat un important increment dels preus dels habitatges com a conseqüència de la millora econòmica.

Només en el passat mes de febrer, el nombre de compravenda de pisos a Tarragona va créixer un 13% respecte al mateix mes de l’any passat, amb 824 transaccions registrades. És el millor resultat a la demarcació des de 2013. La segona mà va suposar un 86% del total. Toribio dona previsions per aquest 2018 sobre l’evolució dels preus dels habitatges.

Comparteix