Càritas tanca el 2017 amb menys aportacions econòmiques però més donacions alimentàries

Comparteix

L’entitat parroquial a l’Ametlla de Mar va lliurar prop de 9.000 quilos d’aliments durant l’any passat.

La manca d’aportacions dificulta la feina de Càritas l’Ametlla de Mar durant el 2017. L’entitat ha vist com la situació d’intervenció a Catalunya ha fet disminuir les aportacions rebudes de la Generalitat per poder prestar atenció social, especialment en ajudes alimentàries a famílies. Només el 2017 va lliurar 8.873 quilos d’aliments en donacions.

Això és el doble del que es recapta al municipi durant el Gran Recapte. Per aquest motiu, Càritas Parroquial ha de fer front, amb els seus recursos propis, a la compra de productes bàsics com la llet. Durant l’any passat, unes 60 famílies van rebre cada mes ajuda alimentària. La coordinadora local, Dolors Cervera, afegeix que també hi ha ajudes puntuals.

La situació al país, amb la Generalitat intervinguda pel 155, ha fet davallar les aportacions econòmiques cap a Càritas. Però les atencions a les persones necessitades no s’han aturat. El passat 2017, el servei d’acollida va atendre 40 famílies caleres, 11 de les quals eren noves, fent un total de 135 intervencions socials. Cervera destaca que és un servei d’atenció i escolta.

Un altre dels serveis més utilitzats és el rober, on una seixantena de famílies van poder adquirir peces de roba de segona mà per un preu simbòlic. Per fer front a tots els serveis, Càritas compta a la població amb un equip de voluntaris, que en moltes ocasions queda limitat per poder atendre tota la demanda. Per això, obren la porta a incorporar nous socis.

Comparteix