La xarxa ferroviària s’enduu gairebé dues terceres parts del pressupost estatal a Tarragona aquest 2018

Comparteix

El govern espanyol destina a la demarcació 271 MEUR, una xifra superior a la del passat 2017 però molt lluny dels 357 MEUR de 2016.

La xarxa ferroviària s’enduu gairebé dues terceres parts del pressupost estatal a Tarragona aquest 2018. El pressupost d’Adif i Renfe s’eleva als 160 milions d’euros. Les infraestructures viàries són les més perjudicades, però inclouen el projecte de l’A-7 fins al Perelló i la construcció de les noves rotondes.

El govern espanyol calcula invertir enguany a la demarcació 271 milions d’euros, una xifra sensiblement superior als 227 milions del passat 2017, però encara molt lluny dels 357 milions que estaven pressupostats l’any 2016. D’aquests, més de la meitat estan pressupostats per millores o noves inversions a la xarxa ferroviària.

El pressupost d’Adif a Tarragona s’eleva a un total de 28 milions d’euros per a Rodalies i 12 per al Corredor Mediterrani. A més, en alta velocitat es preveu destinar 35 milions d’euros al tram entre Tarragona i Vandellòs, encara pendent de finalitzar després de gairebé 20 anys d’obres, així com quasi 73 en el cas del tram Vandellòs – València.

Paral·lelament, el Ministeri de Foment destinarà 1,5 milions a la construcció de les noves rotondes a l’N-340, dues de les quals a Sant Jordi d’Alfama i l’Almadrava, i també 1 milió a la supressió de girs a l’esquerra i millores en aquest tram. Per contra, el projecte d’autovia de l’A-7 entre la Jana i el Perelló es queda amb una assignació de 500.000 euros.

 

Els pressupostos de l’Estat preveuen també les bonificacions dels desviaments de camions a l’N-340

 

Uns Pressupostos Generals de l’Estat que incorporen també el finançament de les bonificacions pel desviament de camions en trams de l’N-340 cap a l’AP-7. Foment ha previst una partida total de 9 milions d’euros per compensar la concessionària Abertis per totes les bonificacions que s’aplicaran i les que ja estan vigents.

Els trams bonificats seran entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, a més d’entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. Els vehicles pesants que es desviïn per l’autopista tindran una bonificació del 42,5% del peatge en el cas de trajectes llargs, i del 50% els locals. A més, els residents que circulin entre Alcanar i Vilafranca el mateix dia quedaran exempts de pagar.

Comparteix