Suspesos els efectes econòmics de la darrera modificació del contracte amb Aqualia

Comparteix

Una auditoria revela que amb el primer conveni la concessionària rebia suficients ingressos per tenir beneficis.

L’Ajuntament talla l’aixeta a Aqualia i suspèn els efectes econòmics acordats el 2009. El ple ha aprovat per unanimitat no fer efectius, ara per ara, els pagaments reclamats per la concessionària d’uns 4 milions d’euros. Consideren que amb el primer contracte, l’empresa tindria suficient per cobrir costos i tenir beneficis industrials.

L’estiu passat es va iniciar una revisió d’ofici sobre la modificació del contracte, aprovada per l’anterior govern, que canviava el model de retribució a Aqualia. Ara el consistori fa un pas més i ha suspès els pagaments reclamats per l’empresa que té la concessió del servei públic d’aigua i clavegueram de la població.

Segons una auditoria encarregada per l’Ajuntament, amb les tarifes aprovades al primer contracte de 2004, Aqualia tindria suficients ingressos per cobrir els costos i tenir beneficis industrials. El regidor d’Hisenda i portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, explica que les reclamacions de l’empresa queden, ara per ara, paralitzades.

D’altra banda, durant el ple celebrat el passat Dijous Sant es va aprovar per unanimitat una bateria de modificacions per continuar donant passes per normalitzar l’urbanisme local, després de l’aprovació del POUM del 2017. El regidor de Plataforma Calera, Joan Font, destaca l’informe de l’ACA que permetrà edificar a les urbanitzacions.

Un dels punts urbanístics aprovats fa referència específica a la urbanització de Sant Jordi d’Alfama, on està previst que s’hi faci un pla de millora urbana al sector bosc. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) afirma que s’està en la direcció de desencallar els permisos de construcció a les urbanitzacions històriques del municipi.

Aquesta moció, per reclamar la llibertat dels ‘presos polítics’, el retorn dels ‘exiliats’ i sumar-se al front comú del Parlament, es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, Compromís i el PDeCAT, i les abstencions de Plataforma Calera. El portaveu del PDeCAT, Joan Pere Gómez, lamentava aquesta abstenció.

Els regidors de Plataforma Calera van argumentar la seva abstenció per seguir amb la pauta de ser un partit municipalista. Però, tot i això, van exposar que no comparteixen la decisió d’empresonar els líders independentistes i demanen que s’acabi la judicialització de la política, i que es recuperin les institucions i el govern a Catalunya apartant el 155.

Comparteix