Els veïns l’N-340 reclamen una reunió amb De la Serna per saber el futur de l’autopista

Comparteix

La plataforma proposa una ‘Volta Ciclista’ simbòlica per assenyalar les agressions que pateix el territori.

El moviment Prou, AP-7 gratuïta ja! ha reclamat una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Els veïns volen saber com es resoldrà l’acabament de la concessió de l’autopista i exposar-li la situació de l’N-340, ‘trinxada’ per les rotondes i la doble línia contínua, al tram ebrenc d’aquesta via.

Tot i els 185 talls setmanals de carretera que porten realitzats, el moviment veïnal encara no ha aconseguit reunir-se amb De la Serna per trobar respostes a la planificació estatal de l’AP-7 i l’N-340. El portaveu d’AP-7 gratuïta ja, Llorenç Navarro, denuncia que el govern espanyol destrueix la única infraestructura gratuïta del territori.

Des de la plataforma assenyalen les empreses concessionàries com les úniques beneficiàries de l’actual i del futur sistema de gestió de carreteres. Ho argumenten amb l’amenaça d’impostos com la vinyeta o l’increment a borsa de les accions d’Abertis quan es va conèixer la mesura per desviar els camions amb bonificacions, de l’N-340 cap a l’AP-7.

Per altra banda, coincidint amb la celebració de la Volta Ciclista de Catalunya, han proposat a la resta d’entitats socials i moviments cívics ebrencs una Volta ‘simbòlica’ 2.0 per assenyalar, per etapes, totes les agressions que pateix el territori, des les infraestructures, a les nuclears, el Castor, el transvasament de l’Ebre o la contaminació de Flix.

 

L’AP-7 no s’alliberarà quan finalitzi la concessió, segons el PSPV

 

Els socialistes valencians denuncien que l’AP-7, entre Tarragona i Sagunt, no s’alliberarà quan finalitzi la concessió del 2019. En resposta a una pregunta parlamentària formulada pels diputats del PSPV, el govern espanyol diu que quan la concessió venci no preveu la seva pròrroga però que quan sigui revertida decidirà la forma d’explotació de la mateixa.

Així mateix, l’Estat afegeix que no preveu l’alliberament de trams d’autopista excepte que alguna circumstància no prevista ho exigeixi. En la seva resposta, el ministeri de Foment es mostra obert a implementar mesures de bonificació, com la prevista entre Alcanar i Vilafranca del Penedès. Herick Campos és diputat del PSPV:

Comparteix