El pati de l’Escola es convertirà en un espai natural que promourà l’educació integral

Comparteix

L’AMPA, el Consell Escolar i l’Ajuntament treballen juntament per tirar endavant un projecte de millora.

L’AMPA de l’Escola Sant Jordi impulsa un projecte de millora dels espais exteriors de l’escola. L’objectiu és convertir el pati en un espai harmònic i saludable, on predominin els espais naturals i on es pugui dur a terme una educació integral.

La nova junta directiva de l’associació de mares i pares, juntament amb la col·laboració del Consell Escolar i de l’Ajuntament, està treballant amb un projecte de millora que pretén per una banda millorar aspectes tècnics del pati i, per l’altra, oferir noves propostes lúdiques i formatives per disminuir conflictes entre infants i fomentar els jocs tradicionals.

Entre les actuacions destaca el canvi dels drenatges del pati per solucionar l’acumulació d’aigua de la pluja, el canvi del sistema de reig i la plantada d’arbres perquè hi hagi més ombres. A més, també es volen aprofitar les zones pavimentades per introduir nous jocs i pintar i decorar murs i parets amb elements formatius, com per exemple un mapa mundi. Míriam Olmedo i Anna Martínez són membres de l’AMPA:

El projecte està en ple desenvolupament, però ja s’han dut a terme algunes actuacions com la creació d’un hort o s’han introduït nous elements lúdics com els pneumàtics, i també s’ha fet una zona lúdica al menjador escolar. En breus, s’iniciarà la decoració de les parets i es pintaran jocs tradicionals a terra.

Comparteix