Foment construirà cinc noves rotondes a l’N-340

Comparteix

Una serà a l’accés de la urbanització de Sant Jordi d’Alfama, que comunicarà el sector bosc amb la zona mar.

Una nova rotonda a l’N-340 millorarà l’accés a Sant Jordi d’Alfama. El Ministeri de Foment ha iniciat la licitació de cinc noves rotondes al tram ebrenc, com la que també es construirà a l’Almadrava. Tot i ser una necessitat pels veïns de la urbanització, l’alcalde lamenta que encara no s’hagi solucionat la gratuïtat de l’autopista.
Dins del paquet de mesures per reduir l’accidentalitat a l’N-340, el govern espanyol va plantejar la necessitat de construir rotondes al llarg del traçat ebrenc. Actualment, ja n’hi ha dues: una al sud del terme de l’Ametlla de Mar i l’altra a l’entrada nord del Perelló. Ara se’n planteja una de nova per millorar l’accés a la zona bosc i mar de Sant Jordi d’Alfama.
Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar:
Aquesta és una de les cinc rotondes que s’han plantejat. La següent més propera serà a l’Almadrava, per millorar l’entrada d’un dels nuclis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, però també per accedir a l’antiga carretera nacional. Les altres es construiran als accessos dels nuclis urbans d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Camarles.
En total, Foment preveu invertir més de 2 milions d’euros per fer-les. Una inversió que no ha agradat gens a la plataforma veïnal que exigeix la gratuïtat de l’AP-7. Els veïns que tallen cada setmana l’N-340, consideren que és una manera de trinxar el territori i lamenten que encara no s’hagi alliberat l’autopista.
Llorenç Navarro és el portaveu de ‘Prou, AP-7 gratuïta ja!’:
La mesura de noves rotondes arriba quan encara no s’ha aplicat el paquet de bonificacions d’entre el 40 i el 50% a vehicles pesants i gratuïtat pel trànsit intern dels veïns de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès, per desviar el trànsit de l’N-340 cap a l’AP-7.
Comparteix