La galera és protagonista amb les Jornades Gastronòmiques

Comparteix

Els restaurants de les quatre Viles Marineres han promocionat aquest crustaci amb menús especials durant tot el mes.

Les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre han tancat aquest cap de setmana les 5es Jornades Gastronòmiques de la Galera. Durant un mes els restauradors de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar han estat oferint menús on la galera n’era la protagonista. Fins aquest diumenge s’han pogut degustar alguns dels plats.

Des de carxofes confitades amb ou poché i tempura de galera, a un rap a la crema de calçot i galera, passant per una tradicional fideuada amb galeres i llagostins. Són una mostra dels plats que una quarantena de restaurants de les quatre poblacions marineres han preparat per aprofitar totes les propietats d’un dels crustacis més exquisits de la mar de l’Ebre.

El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, Damià Llaó, afirma que les Jornades han permès donar un valor afegit a la galera i millorar-ne el preu a la llotja.

Però aquestes Jornades també són un potencial per atreure visitants fora de la temporada turística. Per això, els menús gastronòmics s’han complementat amb escapades de cap de setmana per conèixer el territori.

Comparteix