L’Ametlla de Mar vol preservar la costa de noves edificacions

Comparteix

El ple aprova una modificació del POUM que deixa com a rústics els sectors de Port Olivet i Artilleria, i amplia la zona verda del Bon Repòs.

Punt de partida per solucionar els tres sectors litigiosos del POUM. El ple aprovava dissabte una modificació del pla urbanístic que ja inclou el Bon Repòs, Port Olivet i Artilleria, després que quedessin fora d’ordenació per buscar un acord amb els propietaris. ERC, Compromís per la Cala i Plataforma Calera donaven el seu vistiplau i només el PDeCAT s’hi abstenia.

L’estiu passat, l’Ametlla de Mar tornava a tenir vigent la normativa urbanística que havia tombat diverses sentències judicials. Només tres sectors, els litigiosos, quedaven fora del nou ordenament. Amb aquesta aprovació, es pretén fer un pas per consolidar el nou POUM. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) assegura que es vol evitar que s’edifiqui en aquestes zones.

Sota aquesta premissa, el govern espera preservar el màxim d’espais públics. La modificació del Bon Repòs elimina el solar on s’hi havien de construir apartaments i guanya en zona verda. I en el cas de Port Olivet i Artilleria, es busca conservar els espais amb una qualificació rústica, tal com apunta el portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny.

L’aprovació d’aquestes modificacions són l’inici de tota la tramitació. Paral·lelament, des de l’Ajuntament caldrà arribar a un pacte amb els propietaris dels sectors. El més encaminat sembla ser el del Bon Repòs. El portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, recorda la intenció dels propietaris de reobrir l’antic hotel.

L’únic partit que es va abstenir en les modificacions urbanístiques va ser el PDeCAT, que va justificar aquest vot per no participar en les negociacions. Però la regidora Eva del Amo assegura que estan al costat del govern per preservar els espais de la costa i admet que en l’anterior POUM es va pecar d’«excés de protecció».

Durant la sessió plenària també es va aprovar una modificació del programa d’actuació urbanística de Roques Daurades –a la zona mar–, on afegeixen algunes correccions sobre el text inicial, i també esmenes relatives a les parcel·les de sòl no urbanitzable de la zona de Cala Nova.

 

Suport institucional al Dia Internacional de la Dona

 

La Cala se suma a les reivindicacions del 8 de març. El ple va secundar, per unanimitat, una moció que dona suport al Dia internacional de les Dones, que se celebrarà aquest pròxim dijous, i que arriba amb una aturada feminista per defensar la igualtat entre gèneres. L’alcalde Jordi Gaseni enumera alguns dels acords a favor dels drets de les dones:

El consistori també va aprovar per unanimitat una moció en defensa de l’escola catalana, davant de la voluntat del govern espanyol d’introduir canvis en el model d’immersió lingüística. La proposta s’aprovava la mateixa setmana que la comunitat educativa es manifestava per demanar la protecció del model actual.

Comparteix