La Cala es queda sense neu, però amb fred i pluja

Foto: @jpazcifu.
Comparteix

Els centres educatius han obert sense fer classes perquè es van suspendre el transport escolar de les urbanitzacions.

La neu passa de llarg del centre de l’Ametlla de Mar. El fred i la pluja són protagonistes, aquest dimarts i dimecres, al nucli urbà. En canvi, a la part muntanyosa del terme la nevada ha deixat petjada. Però les previsions meteorològiques sí que han afectat el transport escolar i el pas de camions per les carreteres.

L’esperada neu s’ha convertit en aigua al centre de la població. Fins a 30 l/m² s’han registrat des de l’inici de l’episodi de fred siberià. Els termòmetres, això sí, han caigut fins a valors pròxims als 0 °C, fins i tot inferiors si parlem de la temperatura de sensació. Tot plegat va obligar ahir a Protecció Civil de la Generalitat a prendre mesures preventives.

El transport escolar no funciona, aquest dimecres, en cap punt del país. Així, els alumnes que viuen a les urbanitzacions nord del municipi no han pogut anar amb l’autobús ni a l’Escola ni a l’Institut. Precisament, la directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que l’activitat lectiva avui s’ha vist afectada.

Només la meitat dels alumnes del centre d’infantil i primària han assistit aquest dimecres a les aules, encara que el professorat ha pogut arribar a l’Escola. Una situació molt similar s’ha vist a l’Institut Candelera on, a banda dels estudiants de les urbanitzacions, d’altres que viuen al nucli urbà no han anat a classe. Javier Sánchez és el director de l’Institut:

Una altra mesura és la prohibició de la circulació de camions de gran tonatge per les carreteres catalanes, des d’ahir a les 16 h. És el primer cop que es pren una decisió com aquesta, que no ha agradat al sector. El director de la Federació d’Empresaris d’Auto-transport de Tarragona, Josep Lluís Aymat, considera que és una mesura desproporcionada.

En cas que hagués nevat amb intensitat a les principals vies, com l’AP-7 o l’N-340, ja estava preparat un dispositiu per mobilitzar màquines llevaneus per retirar la neu de la calçada. Cal apuntar que els principals cossos d’emergències del municipi, com la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el SEM i el SUM, van coordinar-se davant de possibles actuacions.

Comparteix