Nou programa de detecció de càncer de còlon

Comparteix

Un miler de caleros, d’entre 50 i 69 anys, estan cridats des del CAP a participar del cribratge.

Nou programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte al CAP. El centre de salut de l’Ametlla de Mar ha posat en marxa, aquestes darreres setmanes, la campanya de detecció de càncer de còlon a la població d’entre 50 i 69 anys.

Més d’un miler de persones d’aquesta franja d’edat han estat cridades a participar en aquest cribratge. El programa ofereix la possibilitat de fer, cada dos anys i de forma gratuïta, un test immunològic que permet detectar lesions precanceroses o càncer de còlon i recte en fases inicials, el que augmenta les possibilitats d’èxit de superar la malaltia.

Quan hi ha una lesió al còlon o al recte, dona un sagnat que sol ser invisible. Per això, es fa una analítica de la femta dels usuaris. En el cas que la mostra sigui positiva, pot indicar diverses patologies, entres elles el càncer de còlon. En aquest cas, es fan proves posteriors a l’usuari afectat per tal de fer una diagnosi completa.

El director del Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar, Enric Bachrani, demana la màxima col·laboració dels pacients perquè la detecció precoç del càncer de còlon permet un tractament efectiu.

Aquesta campanya és la tercera que realitza l’Àrea Bàsica de Salut de l’Ametlla de Mar i el Perelló. De fet, en la primera l’any 2013 hi van participar un 50% de la població i un centenar dels tests van donar positiu. D’aquests, 9 tenien lesions canceroses.

Comparteix