L’ANC aprova el seu nou full de ruta

Comparteix

El document reclama «construir la República» i assolir poder «efectiu i no dependent» de l’Estat.

L’ANC aprova el full de ruta que reclama «construir la República» i assolir poder «efectiu i no dependent» de l’Estat. L’entitat demana que continuïn les fases de consolidació de la república amb un procés constituent, la convocatòria d’eleccions constituents, la confecció participativa de la Constitució catalana i el referèndum per ratificar-la.

El full de ruta insta el Govern a «construir la República declarada com un marc real de garantia de drets civils i socials, enfront de la involució democràtica i repressiva que està duent a terme l’Estat» i assolir un poder «efectiu i no dependent». Montse Gonzàlez és la coordinadora de La Cala per la Independència:

Entre els objectius estratègics, l’entitat aposta per «reforçar i preservar la independència de l’ANC respecte dels partits polítics» com a «garantia d’una transversalitat clau en el compromís i la mobilització de la societat». Tot i això, el secretari de La Cala per la Independència, Enric Franch, assegura que cal restituir el «govern legítim» i retirar el 155.

A escala local, l’entitat ha fet balanç de les accions que han dut a terme en els darrers mesos. Destaquen les protestes per l’alliberament dels presos i les enllaçades coordinades amb els CDR. Sobre l’ofensiva judicial, l’Assemblea Nacional Catalana ha agraït l’esforç ciutadà de fer donatius a la Caixa de Solidaritat, que permet abonar les fiances dels imputats pel procés.

Comparteix