Menys oli però de millor qualitat en la campanya de 2017

Comparteix

La Cooperativa Agrícola ha registrat un descens de producció del 10% en l’oliva i d’un 40% en la garrofa.

La producció de l’oliva a l’Ametlla de Mar cau un 11% respecte a l’any passat. La campanya ha finalitzat amb un total de 320.000 kg de producció, 40.000 menys que l’anterior. Però tot i la disminució de la producció, el rendiment de l’oliva ha estat superior al de 2016.

La temporada s’ha vist afectada per l’escassetat de les pluges i el seu repartiment irregular, fet que ha provocat que en algunes zones, especialment des del barranc de Santes Creus cap al sud, no plogués gens i no hagin sortit olives.

Però gràcies a les baixes temperatures de la tardor, la mosca no ha proliferat i conseqüentment, l’oliva ha sortit més sana. En total, la Cooperativa ha produït 55.000 litres d’oli, 27.000 litres dels quals han estat dels socis i més d’un 90% ha estat oli verge extra. Antonio Espuny és el president de la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar:

Pel que fa al preu, s’han pagat 15 cèntims més per quilo que en l’anterior campanya, que traduïts al preu de l’oli suposa un augment de fins a 50 cèntims per litre a l’engròs. El preu final el determinarà Andalusia, que encara es troba en plena collita.

Per altra banda, la campanya de la garrofa ha registrat fins a 270.000 quilos, un important 40% menys respecte l’any passat. A causa d’aquesta menor producció i una forta demanda, el preu de llotja s’ha disparat fins als 50 cèntims per quilo. Antonio Espuny:

Comparteix