El Tribunal Constitucional admet a tràmit la suspensió de l’impost nuclear

Comparteix

Estudiarà si el nou impost pot incórrer en una doble imposició amb l’IAE o bé el que grava la producció de combustible nuclear.

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat del govern estatal contra l’impost nuclear català, que havia de destinar uns 12 milions d’euros a projectes de desenvolupament econòmic de les àrees nuclears catalanes. Un dels municipis que s’hauria de beneficiar dels ajuts és precisament l’Ametlla de Mar.

El TC ha admès a tràmit la inconstitucionalitat del nou impost, que plantejava gravar la manipulació i el transport dels residus radioactius que utilitzen les centrals. El Tribunal estudiarà si el nou impost pot incórrer en una doble imposició amb l’Impost d’Activitats Econòmiques o bé el que grava la producció de combustible nuclear.

Amb aquest impost nuclear, el govern català tenia previst ingressar uns 60 milions d’euros anuals, dels quals un 20%, es destinarien a projectes de creixement i diversificació econòmica de les àrees nuclears d’Ascó i de Vandellòs. Recordem que el Constitucional ja va tombar el primer dels impostos, que gravava la producció elèctrica.

Comparteix