La Cala i Palamós segellen el seu agermanament

Comparteix

Els respectius alcaldes, Jordi Gaseni i Lluís Puig, van signar l’acord dissabte passat en el marc de les Festes de la Candelera.

L’Ametlla de Mar i Palamós ja són oficialment viles agermanades. El passat dissabte al migdia, els alcaldes de les dues poblacions van rubricar l’acord en un acte, dins la Festa Major de la Candelera. La vinculació dels dos municipis és per la migració de pescadors del sud al nord del país a principis del segle passat.

Uns lligams que continuen amb les generacions posteriors. I és que prop d’un 10% de la població palamosina té arrels a l’Ametlla de Mar. Per retre homenatge a les famílies emigrades i també donar continuïtat a les relacions d’una forma oficial, s’ha signat definitivament l’agermanament, després d’un procés de dos anys d’intercanvis institucionals. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

A partir d’ara, les dues poblacions volen fomentar els actes culturals amb la presència de les entitats de cada municipi agermanat, potenciant d’aquesta manera el contacte entre el teixit social. Lluís Puig és alcalde de Palamós.

La nota cultural a l’acte del passat dissabte el van posar les colles geganteres de Palamós i l’Ametlla de Mar, amb els balls de gegants, i el concert del cantautor calero Miquel del Roig.

Comparteix