No deixis escapar la Candelera 2018

Comparteix

La Festa Major de l’Ametlla de Mar se celebra de l’1 al 5 de febrer. La mar i els pescadors caleros tindran un paper protagonista.

Ja és aquí la Candelera 2018. La Festa Major de l’Ametlla de Mar va començar el passat cap de setmana amb els actes preludi, però és des d’aquest dijous i fins al 5 de febrer quan tindran lloc la majoria de propostes festives per a tots els públics i per a totes les edats. Uns dies dedicats enguany a homenatjar el món de la mar de la població.

La secretària de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Isabel Betoret, és l’escollida per ser la pregonera de les festes en honor a la Mare de Déu de la Candelera. El seu paper, dins la institució pesquera, servirà per retre un agraïment de tot el municipi cap al sector per la seva importància en l’essència calera.

El discurs de Betoret es pronunciarà al pregó, que tindrà lloc a les 20 h del vespre. En aquest acte institucional prendran possessió les damisel·les i hereus, destacant la Pubilla Major i Infantil, les seves respectives damisel·les d’honor i infantil, i l’Hereu Major. També es presentarà la quinta del 1998. Enguany hi ha 23 pubilles grans, 14 de petites, 6 hereus i 41 quintos.

També tornarà a tenir un paper destacat Palamós. Dissabte, 3 de febrer, es realitzarà la signatura de l’agermanament entre els alcaldes d’ambdós municipis, Jordi Gaseni i Lluís Puig. De fet, aquest passat dilluns es va aprovar l’acord en sessió plenària. Cal recordar que el passat juny ja es va signar l’acord al municipi palamosí, durant les seves festes majors.

El protagonisme cultural d’aquest agermanament serà pels geganters. L’Associació Cultural de la Colla de Geganters i Grallers de Palamós visitarà el municipi per desfilar pels carrers de la població, acompanyats dels Geganters de la Cala. El mateix dissabte, a les 12 h i a la plaça Catalunya, faran una actuació conjunta i després hi haurà un concert de Miquel del Roig.

El punt neuràlgic de la Candelera seguirà estant a l’envelat de Festa Major, que repeteix ubicació. Una imponent carpa acollirà els concerts i sessions de ball, on destaca el concert de Txarango i Nautilus del dia 3, amb les entrades ja exhaurides, o els concerts dels grups locals el dia 4.

Pel que respecta a l’agenda d’activitats, el programa de Festes incorpora més d’una cinquantena de propostes, entre els actes preludi i els programats la primera setmana de febrer. El regidor de Festes, Vicenç Llaó, anima a tothom a participar de les activitats organitzades amb molta il·lusió, per aquests dies.

El ventall de propostes es completa amb l’ofrena floral, la solemne processó i els actes religiosos, vermuts i degustacions, la Darrera Coca, l’actuació de les Majorettes i la banda de Cornetes i Tambors, el dinar de la Gent Gran, el concert de la Coral, la presentació dels nascuts el 2017, les cercaviles amb nanos i xarangues, la Festa Cubana, entre molts altres.

Comparteix