L’Escola Sant Jordi i la Residència l’Onada s’uneixen per tirar endavant la plantació d’un hort i la decoració dels dos centres amb material reciclat

En aquest espai serà on es construirà l'hort comunitari.
Comparteix

El projecte pretén que grans i petits treballin conjuntament amb un interès comú per potenciar la socialització, l’entesa i la transmissió de sabers i valors entre generacions.

Els alumnes de l’Escola Sant Jordi i la gent gran de la residència L’Onada treballaran conjuntament amb la plantació d’un hort i la creació de decorats de festivitats amb material reciclat pels dos centres. El projecte té com a objectiu principal treballar conjuntament grans i petits amb un interès comú i així potenciar la socialització, l’entesa i la transmissió de sabers i valors entre les generacions.

La idea neix de ‘Aula Verda’ en el qual alumnes de 5è i 6è treballaven un hort i realitzaven decoració de les festes per l’Escola amb material reciclable. En trobar-se sense una ubicació òptima per un cultiu per tot l’any i sense ningú que pogués vigilar l’hort durant els mesos d’estiu quan els alumnes fan vacances, els dos centres van pensar que seria una excusa perfecta per poder treballar conjuntament i crear sinergies. El regidor d’Ensenyament, Joan Manel Tello, assegura que serà una iniciativa positiva per les dues generacions.

Pel que fa a la creació de l’hort, que s’iniciarà passat la Candelera, els dos centres han acordat situar-lo a la residència L’Onada. A partir d’aquí, els alumnes de l’Aula verda aniran dimarts i dijous a regar i treure males herbes i els iaios que vulguin podran encarregar-se els altres dies.

També es duran a terme classes conjuntes de com portar un hort i més endavant quan la plantació doni el fruit, es faran classes de cuina per cuinar els aliments recollits i festes conjuntes per menjar el que s’ha cuinat. Respecte a la decoració amb material reciclat, els dos centres ja han començat a treballar per la festa del Carnaval. Esther Bernal és una de les coordinadores del projecte.

Comparteix