L’Oli del Barranc és el primer ecològic de l’Ametlla de Mar

Comparteix

En una finca recuperada de la partida dels Trossos s’ha produït aquest oli verge extra certificat pel CCPAE.

Després de tres anys de feina, ha vist la llum el primer oli verge extra en reconversió ecològica de l’Ametlla de Mar. La primera collita de l’Oli del Barranc, com s’anomena la marca comercial, sorgeix d’Ecotros, un concepte que ha fet possible aquest projecte en una finca d’11 hectàrees a la partida dels Trossos, entre els Racons i el Parracoll.

El resultat d’aquest projecte ha estat un oli prèmium de primera pressió en fred en reconversió ecològica, producte de recollir les olives en verd i de l’arbre, amb la qual cosa, es conserven tots els seus aromes i polifenols.

Pel que fa a la finca, el productor va adquirir inicialment 1 hectàrea i en va arrendar 10 més en un indret abandonat des de la gelada de 1956. Durant tres anys, s’ha fet la neteja, el sanejament de l’indret i s’han posat els arbres en producció, assolint tots els requisits de la certificació CCPAE, segell que assoliran al 100% en la collita de l’any que ve.

La producció està exempta de l’aplicació en el seu cultiu de pesticides, herbicides i fertilitzants químics. Les olives passen pel procés de molta en un molí de processos ecològics de Calaceit. En aquesta primera collita s’han produït 700 litres d’oli i s’espera que en un període de tres anys, la producció arribi a l’objectiu màxim dels 3.000 litres d’oli.

Comparteix