L’Ametlla de Mar ja té 1.258 habitatges d’ús turístic censats

Durant l'estiu, molts pisos del nucli urbà es converteixen en habitatges d'ús turístic.
Comparteix

En total, a les Terres de l’Ebre, hi ha 17.600 places en aquest tipus allotjament.

1 de cada 3 habitatges d’ús turístic de l’Ebre està registrat a l’Ametlla de Mar. Les Terres de l’Ebre disposen ja de més de 3.200 habitatges d’ús turístic, dels quals 1.258 estan censats al municipi. Aquest tipus d’allotjament ja és el primer tipus al territori, amb 17.600 places disponibles.

Es calcula que s’ha regularitzat prop del 75% de tots els pisos turístics que es calcula que hi ha a Catalunya. Gràcies a les inspeccions, s’han multat als propietaris que no registraven els pisos que posaven en lloguer vocacional. Mercè Miralles és la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement.

Habitualment, els propietaris s’anuncien en plataformes online com Airbnb o Booking, i en alguns casos ho fan sense la corresponent llicència. Les inspeccions han derivat en un centenar d’expedients sancionadors arreu de l’Ebre que han suposat una suma de 150.000 euros en multes.

El registre també serveix per recaptar la taxa turística. Des del passat mes d’abril, cada persona que s’allotgi en aquest tipus d’habitatge ha de pagar 90 cèntims per nit d’estada. Del total recaptat en cada municipi, un 50% reverteix a la mateixa població per destinar-los a la promoció turística.

 

Comparteix