El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta emprèn dissabte el tercer any de talls setmanals a l’N-340

Comparteix

Els veïns refusen el desviament bonificat de camions per l’autopista i s’oposen a una possible vinyeta que privatitzi la via pública amb un nou impost.

El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta emprèn dissabte el tercer any de talls setmanals a l’N-340.La lluita veïnal contra les rotondes i les limitacions de velocitat i els avançaments al tram ebrenc de l’N-340, que va començar al setembre de 2015, continuarà aquests mesos d’hivern i s’alternaran a l’Ametlla de Mar i Alcanar els dissabte a la tarda.

Després de dos anys i mig de mobilitzacions ininterrompudes, asseguren que només se’ls apartarà de la carretera amb un solució: la gratuïtat de l’autopista per a tots els usuaris. El portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, destaca que han de tenir una gran constància per mantenir els talls i lluitar contra la pressió de forces polítiques i econòmiques.

El desviament, parcialment bonificat, del trànsit pesat per l’autopista, que segueix sense data d’aplicació, no satisfà els activistes de l’N-340 i emprenen el seu tercer any de protestes setmanals oposant-se a aquesta i altres mesures, com el possible impost conegut com la vinyeta, que consideren una privatització encoberta de la via pública.

De fet, el moviment veïnal ‘Prou, AP-7 gratuïta ja’ rebutja el model Girona de bonificacions sense un tercer carril, i reclama l’alliberament de peatges sense aplicar-se cap mena d’impost, com la vinyeta. Navarro lamenta que els representants polítics aprofitin la impotència de la ciutadania per reclamar canvis.

Comparteix