El sector pesquer calero expectant davant del pla de cogestió

Comparteix

La Confraria creu que caldrà un gran acord i tem les afectacions econòmiques per la proximitat d’altres ports.

La Confraria de Pescadors Sant Pere es troba a l’expectativa del pla de cogestió que la Generalitat vol impulsar al golf de Sant Jordi. Fa un mes, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va anunciar la intenció d’implantar al territori aquest model pesquer. Però el sector vol concrecions i creu que caldran ajudes econòmiques.

Aquest model de gestió pesquera passa per una reducció de captures compensada per un reforç de la comercialització per generar noves oportunitats. La taula estaria integrada per Cambrils, l’Ampolla i Deltebre, sent l’Ametlla l’eix central. Però el patró major de la Confraria, Miquel Brull, creu que caldrà un acord d’envergadura perquè sigui viable.

Una de les preocupacions és que fora dels límits del golf de Sant Jordi hi ha confraries amb molt pes comercial, i per això tenen por que el pla de cogestió acabi sense donar resultats econòmics. Cal recordar que, en cas de tirar-se endavant, seria un projecte pioner al Mediterrani occidental.

Comparteix