L’Ametlla de Mar és el municipi tarragoní amb més deute per habitant

Comparteix

Cada ciutadà hauria de pagar 2.366 euros, un 3% menys que fa 2 anys, segons les dades d’Hisenda del 2016.

L’Ametlla de Mar segueix encapçalant el rànquing de municipis tarragonins amb més deute per habitant. La Cala, juntament amb Cunit i Creixell, són els municipis de la demarcació de Tarragona, que van acabar l’any 2016 amb un deute per habitant més alt, segons el balanç del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Un balanç que fa referència únicament als deutes financers.

Per liquidar totalment les obligacions financeres, cada ciutadà hauria d’abonar 2.366 euros, un 3% menys que fa 2 anys. Enguany, el consistori destinarà 1.800.000 euros només a pagar crèdits bancaris, interessos i la hipoteca de la residència. El regidor d’Hisenda, Antonio Espuny, lamenta l’herència rebuda de l’anterior govern i assegura que estan treballant per reduir el deute.

L’Ajuntament segueix rebaixant el deute viu respecte els anys anteriors, situat en 16.807.000 euros segons Hisenda. A més, cal contemplar que més enllà del deute financer, el consistori ha hagut de fer front a diverses sentències judicials i als impagaments de la gestió de residus i les factures elèctriques. D’altra banda, el govern està negociant com reduir els interessos dels deutes actuals.

Comparteix