Quatre barques de la llum aturen definitivament l’activitat

Comparteix

Aquest dimecres a la nit ja no han sortit a treballar, després de rebre la comunicació. Les embarcacions es desballestaran amb ajuts europeus.

Parada definitiva de les quatre llums que es desballestaran. Aquest dimecres a la tarda, l’administració va comunicar als propietaris de les embarcacions de l’aturada de l’activitat pesquera. Per això, aquesta passada nit ja no han sortit a treballar. Tot plegat suposa un punt d’inflexió en el sector, que perd el 66% de la flota d’encerclament del municipi.

Així només dues embarcacions continuen en l’activitat, però una d’elles podria acollir-se en una segona convocatòria d’ajuts per al desballestament. I és que la Unió Europea posa com a data límit aquest 2017, per subvencionar l’aturada definitiva de l’activitat pesquera i el desmuntatge dels vaixells.

Tot plegat arriba després d’anys de reivindicacions del sector de la llum, davant d’un problema al mar de Tarragona. Poques captures i peix petit són el patró diari de l’encerclament. El president de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, ha assegurat que la parada definitiva arriba amb resignació per part dels armadors i mariners.

A partir d’ara, els armadors hauran de traslladar l’embarcació fins al varador de Vinaròs on es farà el desballestament en els pròxims mesos. Tanmateix, els pescadors podran rebre una indemnització per aturada definitiva si estan dos anys sense treballar a la mar, o la part proporcional en cas que s’incorporin abans d’aquest termini.

La flota de l’encerclament de l’Ametlla de Mar és la que més s’ha acollit a la convocatòria d’ajuts per a la parada definitiva de l’activitat. Al conjunt de la demarcació, dues barques més de Tarragona han rebut l’autorització. Això significa que es perd un 35% de les embarcacions que, des de fa anys, ja amarraven al mateix port tarragoní.

Comparteix