Testegen un dron submarí al port pesquer de l’Ametlla de Mar

Un dels responsables, Òscar Villar, ajustant l'equip abans de realitzar la prova al port pesquer.
Comparteix

Una empresa reusenca ha fabricat l’electrònica de l’aparell, que es pot submergir a 150 metres, i obre un món de possibles utilitats.

Els drones ara també podran anar per dins l’aigua. Una empresa reusenca del sector ha fabricat un model de dron submarí, concretament un Remote Operated Underwater Vehicle (ROuV), que permet inspeccionar el fons marí. Les proves de funcionament les han realitzat al port pesquer de l’Ametlla de Mar.

Tècnics de l’empresa Drone Robotic Technology van provar els moviments i mesures que pot realitzar l’aparell, en funció del tipus de càmera o sensor que porti incorporat. Aquest model reusenc de ROuV pot arribar fins a 150 metres de profunditat i suportar 13 atmosferes de pressió. Un dels responsables, Òscar Villar, explica que l’equip és totalment autònom.

Amb el dron submarí s’obre un món de possibilitats. Per exemple, en una fuita en un vaixell, la idea és que l’aparell permeti fer una primera prospecció de la zona on s’ha de treballar i així destinar els equips humans necessaris per fer la reparació el més ràpid possible. Villar comenta que s’optimitza temps, recursos i riscos de descompressió pels submarinistes.

Sobre el propi aparell, l’empresa reusenca s’ha centrat en la part electrònica del dron. Al seu interior incorpora un ordinador que processa les dades que li arriben dels sensors, així com permet rebre i enviar comunicacions amb a l’operador que es troba fora de l’aigua, o fins i tot per streaming als departaments tècnics de navieres o el sector públic.

Comparteix