L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta atén 220 pacients ebrencs amb Sida

Comparteix

La majoria dels nous casos diagnosticats corresponen a persones amb conductes sexuals de risc.

Aquest divendres és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, una oportunitat per conscienciar, educar i millora la comprensió del VIH com un problema de salut pública global. Es calcula que al món només reben tractaments antiretrovirals el 46% dels 37 milions de persones que viuen amb el virus de la Sida.

En el cas de les Terres de l’Ebre, actualment hi ha uns 220 pacients amb tractaments a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La majoria dels nous casos diagnosticats corresponen a persones amb conductes sexuals de risc, especialment entre homes. La millora dels tractaments i de l’esperança de vida han provocat una certa relaxació.

Aprofitant que La Marató tractarà sobre les malalties infeccioses, l’Hospital Verge de la Cinta recordarà que la Sida és una malaltia infecciosa d’origen víric. Per això s’habilitarà un espai informatiu on la gent es podrà fer un test ràpid del VIH.

Comparteix