El solar de les Escoles Velles es convertirà en un aparcament

Comparteix

L’Ajuntament treballa per estudiar com donar un ús temporal al cèntric espai, que també disposarà d’una plaça.

El solar de les Escoles Velles podria tenir una utilitat ben aviat. L’Ajuntament està treballant per definir-ne un ús provisional, sense tancar les portes a un equipament cultural com estava projectat. Aquesta opció passaria per la construcció d’una plaça i d’un aparcament de superfície.

La primera de les actuacions per poder dignificar l’espai ha estat la retirada dels pals de l’enllumenat, que envoltaven tot el perímetre del solar. Ara, l’equip de govern i els serveis tècnics estan definint el projecte de l’obra. L’alcalde Jordi Gaseni parla d’habilitar una zona d’estacionament però sense renunciar a futurs usos.

Aquest aparcament també serviria per traslladar-hi els estacionaments que hi ha, actualment, en zones com la plaça Catalunya. Precisament, operaris de la brigada municipal estan treballant en la seva remodelació. Però també permetria reduir el trànsit rodat del centre urbà i potenciar zones de vianants.

L’actuació al solar de les Escoles Velles és un dels projectes plantejats pel govern municipal de cara al pròxim any. La intenció és poder-ho tirar endavant a partir del 2018, dedicant-hi una part de la partida d’inversions.

Comparteix