El sector pesquer i aqüícola rebrà un milió d’euros en ajuts

Comparteix

El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre podrà finançar entre el 50 i el 80% dels projectes.

El Departament d’Agricultura de la Generalitat destinarà 1 milió d’euros els pròxims dos anys en ajuts al sector pesquer a través del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquests ajuts és la creació de llocs de treball del sector pesquer, l’augment del valor afegit dels productes de la pesca, la diversificació de l’activitat, la protecció del medi ambient o el foment de l’economia blava i la cohesió social.

Les bases reguladores estableixen que en funció del tipus d’inversió les ajudes aniran entre el 50 i el 80%. Alguns exemples susceptibles de rebre ajuts són el condicionament de barques per poder rebre turistes o la recuperació de patrimoni cultural vinculat a la pesca.

Quan s’obri la convocatòria es podran presentar els projectes fins al gener de 2018. Un comitè tècnic avaluarà les propostes presentades, pas previ a l’atorgament de les subvencions per part de la junta directiva de l’associació del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre.

Foto: Xavier Solé

Comparteix