Denegada la petició de l’exalcalde Andreu Martí de rebaixar el que va pagar per sortir de la presó

Comparteix

Martí va estar sota presó preventiva al juliol del 2016, fins que va pagar els 600.000 euros que li va imposar el jutge com a fiança.

L’Audiència Provincial de Tarragona ha denegat la petició de l’exalcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, que va demanar que li rebaixessin la fiança que va dipositar per sortir de la presó i que pujava a 600.000 euros, segons publica aquest divendres el Diari de Tarragona.

El jutjat d’Instrucció numero 1 del Vendrell investiga Martí dins el Cas Efial, arran de l’anomenada Operació Tèrmyca, i va acordar presó provisional eludible amb una fiança de 600.000 euros, el juliol de 2015, que Martí va pagar després de romandre uns dies a la presó de Mas d’Enric.

Segons la defensa de l’exalcalde, la qual va presentar un recurs d’apel·lació, Martí travessa una difícil situació econòmica que no li permet fer front a les despeses domèstiques i que l’obligaria a haver de vendre béns immobles, demanant una rebaixa de la fiança fins als 150.000 euros.

Aquest fet, suposaria reduir les despeses que li genera l’aval bancari amb el que garanteix la fiança. Els magistrats de la Secció Segona de l’Audiència Provincial consideren que la retirada de la fiança podria provocar que l’acusat marxes del país.

El fiscal s’oposa a la rebaixa per la gravetat de les acusacions de suborn, malversació de cabals públics i blanqueig de capitals. Cal recordar que les autoritats andorranes van remetre la constatació de l’existència de capital vinculat a Andreu Martí per un valor de 2,3 milions d’euros, dels quals 1,3 milions no se’n ha pogut determinar fins ara la seva procedència.

Comparteix