12 candidatures concorreran a Tarragona el 21 de desembre

Comparteix

L’únic calero serà l’alcalde Jordi Gaseni, que ocupa l’onzè lloc de la llista d’ERC.

Les candidatures que es presentaran a les eleccions del 21 de desembre ja són públiques. A la demarcació es podrà escollir entre 12 llistes diferents, si s’acaben validant. L’únic nom calero serà el de l’alcalde Jordi Gaseni, que és l’onzè a la llista d’ERC, tal com va avançar divendres a La Cala Ràdio. Gaseni remarca que la seva prioritat és l’Ametlla de Mar.

La llista dels republicans l’encapçala el delegat del Govern cessat al Camp de Tarragona, Òscar Peris. En el tercer lloc hi concorre el rapitenc Lluís Salvadó, l’exsecretari d’Hisenda de la Generalitat, i en el quart l’excoordinadora de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós. En total, hi ha set ebrencs a la candidatura d’ERC.

Els mateixos que hi haurà a la llista de Junts per Catalunya, la també anomenada llista del President. A Tarragona l’encapçala un exrepublicà, Eusebi Campdepadrós, que va pugnar per ser el representant del Tarragonès ara fa uns dies. El quart lloc és per a Mònica Sales, presidenta del PDeCAT a les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a la CUP, el reusenc Xavier Milian és el cap de llista. El tercer lloc de la candidatura serà per la canareva Èrica Bel. De les candidatures independentistes, se’n presenta una de nova: Diàleg Republicà. Una marca blanca d’ERC que s’activaria en cas d’una il·legalització. De fet, la cap de llista és Cristina Casals, una militant de les joventuts d’Esquerra a la Terra Alta.

D’altra banda, el PSC col·loca la vallenca Rosa Maria Ibarra al capdavant de la candidatura, rellevant el fins ara diputat Carles Castillo al segon lloc. El tercer lloc és per Units per Avançar i l’ocuparà l’exregidor d’Unió a Tortosa, Joan Caballol. La quarta plaça socialista serà per la rapitenca Bibiana Porres.

Catalunya en Comú ha posat com a cap de llista la vendrellenca Yolanda López, deixant de banda històrics d’Iniciativa com Hortènsia Grau. A Ciutadans, repeteix Matías Alonso i el segon lloc serà per Lorena Roldán. I al PP, també repeteix Alejandro Fernández i el número dos serà pel regidor de Deltebre Tomàs Castells.

Comparteix