L’atur baixa el tercer trimestre a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El sector del turisme ha impulsat la creació de llocs de treball al municipi, amb més d’un 5%.

L’ocupació creix un 5,1% a l’Ametlla de Mar en el tercer trimestre de l’any. És el sisè municipi de les Terres de l’Ebre que més puja en aquest període. Seguint amb la línia d’altres trimestres, l’hostaleria i els serveis empresarials n’han estat els principals impulsors, amb 4,7 i 0,9 punts percentuals respectivament.

Són dades de l’últim butlletí de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, presentades aquest dijous. El director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, destaca la capacitat de creació d’ocupació en el sector dels serveis al municipi.

L’Ametlla de Mar també se situa com el segon municipi ebrenc que més llocs de treball genera en els sectors lligats al turisme. Juan Antonio Duro explica que la població té capacitat per crear ocupació.

Les previsions per aquest darrer trimestre de l’any són incertes, com en la resta del país i donada la situació política. En el cas de la població, el director de la Càtedra apunta que l’afectació que preveu és la similar a altres anys, vinculada només a la temporada turística.

Però en el conjunt del territori auguren una petita afectació per la contenció del consum, però en cap cas xifres negatives. Duro diu que el quart trimestre hi haurà una desacceleració, això sí inferior a la prevista en l’economia del país.

En conjunt, l’ocupació augmenta al territori ebrenc per tretzè trimestre consecutiu i destaca la recuperació global que s’ha registrat a tots els sectors productius de base. El nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha crescut un 6,1%, tres punts més que en el trimestre anterior, i l’atur se situa en el 13%.

Comparteix