La Cala se suma al clam unànime per demanar ‘Llibertat presos polítics’

Comparteix

120 persones van desplaçar-se dissabte a la manifestació de Barcelona amb els busos de l’ANC.

Centenars de milers de persones, unes 750.000 segons la Guàrdia Urbana, van participar dissabte en la manifestació convocada a Barcelona per exigir l’alliberament els vuit consellers empresonats i dels presidents de les entitats sobiranistes. Les caleres i caleros tampoc van faltar a la cita i dos autobusos van desplaçar-se cap a la capital catalana.

La Cala per la Independència es mostra satisfeta per haver mobilitzat unes 120 persones, xifra que només es repeteix en les Diades Nacionals. De fet, tant l’ANC com Òmnium, organitzadors de la concentració, esperaven que la participació fos similar a la d’un 11 de setembre. La coordinadora, Montse Gonzàlez, explica que en aquesta ocasió hi havia sentiments diferents.

La manifestació va omplir el carrer Marina, al llarg de més de tres quilòmetres, fins arribar a l’avinguda Icària. Quan es va fer fosc, un riu de llum va il·luminar-se gràcies a les llums dels telèfons mòbils dels assistents. Als peus de l’escenari s’hi va quedar una part dels participants caleros, per seguir els parlaments i les diferents actuacions.

Familiars i companys dels empresonats van llegir les cartes enviades des de la presó. I també van poder-se veure els discursos gravats pel president i els consellers que són a Brussel·les. L’alcalde de l’Ametlla de Mar i vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, assegura que ara és el moment d’aconseguir la llibertat dels empresonats i de tirar endavant amb dignitat.

Comparteix