La vaga general del 8-N paralitza l’AP-7 i l’N-340 a les Terres de l’Ebre

Comparteix

Tot i que el seguiment va ser desigual, els manifestants van tallar la circulació de les dues artèries de comunicació.

La ciutadania calera va concentrar-se aquest dimecres a la tarda, a les portes de l’Ajuntament, durant l’aturada del 8-N. L’acte de protesta va servir per reivindicar la llibertat pels presos –el vicepresident, els consellers i els presidents de l’ANC i Òmnium– i també va enviar un missatge al president i els consellers que són a Bèlgica.

Una convocatòria que tenia lloc en la jornada de vaga general, que va tenir un seguiment desigual entre els sectors, però que va col·lapsar les principals vies de circulació. Els talls a l’AP-7 i l’N-340 a l’Ampolla i Camarles van provocar importants retencions i cues, que eren visibles des de l’Ametlla de Mar. Durant tot el dia es van anar reproduint.

A l’R16 també hi va haver incidències. A primera hora del matí, el tall de la via a Ulldecona va provocar retards en un dels trens direcció a Barcelona i també amb els de llarga distància. Al vespre, el tancament de les vies a l’estació de Sants pels manifestants, va provocar retards considerables en els darrers trens del dia –tant en sentit nord com sud–.

Pel que respecta al seguiment de l’aturada, l’Ajuntament i tots els equipaments municipals van tancar les seves portes. També ho van fer molts comerços, tot i que durant el matí se’n van veure alguns d’oberts. Majoritàriament, el sector pesquer va secundar l’aturada però la Confraria de Pescadors va haver d’obrir portes pels qui van anar a la mar.

En ensenyament, seguiment més massiu a les aules. Només una quarantena d’alumnes de primària va anar a les aules de l’Escola Sant Jordi. Pel que fa a l’Institut Candelera, participaven en la vaga l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Per últim, el CAP va garantir serveis mínims amb l’atenció continuada d’urgències així com van fer-ho la Policia Local i el SUM.

Comparteix