Més de 200 alcaldes catalans protesten a Brussel·les pels «presos polítics»

Comparteix

Jordi Gaseni és un dels que ha participat en l’acte que pretén internacionalitzar el conflicte català i demanar que Europa «prengui consciència».

Més de 200 alcaldes i alcaldesses catalans, entre els quals el de l’Ametlla de Mar, han viatjat aquest dimarts a Brussel·les per internacionalitzar la «persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català».

Els alcaldes han participat en un acte al Centre Cultural Bozar de la capital belga, aquesta tarda. En aquest acte hi han intervingut els presidents de l’AMI, l’ACM, els alcaldes i alcaldesses d’Alella, Girona, Sabadell i diversos eurodiputats.

L’alcalde, Jordi Gaseni, dona importància a l’acció municipalista perquè cal reforçar el treball que duu a terme la delegació catalana a Bèlgica, i perquè els màxims responsables dels pobles i ciutats estan molt considerats aquests països europeus.

La iniciativa, impulsada per l’AMI i l’ACM, forma part del conjunt d’accions que les dues entitats van decidir dur a terme després de l’ordre d’empresonament de part del Govern i de l’ordre de detenció internacional sobre el president Puigdemont i els consellers que continuen a Brussel·les.

Puigdemont a Junker: «Seguireu ajudant Rajoy amb aquest cop d’estat?»

 
El president Carles Puigdemont ha instat aquest dimarts als presidents de les institucions europees i a l’Estat espanyol a acceptar els resultats del 21-D.

En una apel·lació directa al president de la Comunitat Europea, Jean-Claude Juncker, i al del Parlament Europeu, Antonio Tajani, Puigdemont ha preguntat: «Seguireu ajudant Rajoy amb aquest cop d’estat?».

El president, davant de 200 alcaldes que han viatjat a la capital europea per donar suport al seu govern i als consellers a l’exili, ha dit que Catalunya és «l’únic territori» a Europa que pateix «l’anomalia democràtica» de no tenir el seu govern ni parlament escollits.

Puigdemont ha descrit el 155 com un «cop d’estat que restringeix llibertats i drets i amenaça Catalunya i Europa» i ha reclamat que el 21-D es pugui celebrar amb «normalitat democràtica», «sense policies que amenacin la diversitat d’opinió» ni amb «límits a les idees dels altres».

Comparteix