La Cala clama ‘Llibertat presos polítics’

Comparteix

L’Audiència Nacional ordena la detenció de Puigdemont i dels consellers destituïts que són a Bèlgica.

La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha dictat una ordre de detenció europea i una altra de recerca i captura a nivell nacional i internacional i ingrés a presó per al president Carles Puigdemont i els quatre consellers destituïts que són a Bèlgica, Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

La Fiscalia va demanar dijous aquesta mesura, però Lamela no ha dictat l’ordre fins aquest divendres. La magistrada demana que se’ls detingui per rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i afegeix també el delicte de desobediència a l’autoritat.

La mateixa jutge va dictar aquest dijous presó incondicional per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

La notícia s’ha conegut quan més de 400 persones s’han concentrat, per segon dia consecutiu, a les portes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per reclamar la llibertat dels consellers empresonats i la dels líders de l’ANC i Òmnium. Dues pancartes gegants amb ‘Llibertat presos polítics’ encapçalaven la manifestació.

Tots els grups polítics amb representació al ple municipal han condemnat la decisió judicial participant a la concentració. Les quatre formacions -ERC, Compromís per la Cala, PDeCAT i Plataforma Calera- consideren desproporcionada l’ordre de presó provisional sense fiança pel consellers. Al costat, també eren presents els portaveus de La Cala per la Independència.
 

Comparteix