Els treballadors de les empreses auxiliars d’ANAV assoleixen un acord

Comparteix

El pacte recull el reconeixement com a col·laboradores o constància dels processos de subrogació per mantenir l’ocupació.

Després de dues jornades de vaga convocades pels treballadors de les empreses auxiliars d’ANAV, finalment s’ha aconseguit un acord amb direcció, resultat d’una mediació validada en les assemblees del sector.

L’acord recull reivindicacions com el reconeixement de les empreses com a col·laboradores, deixar constància dels processos de subrogació com a fórmula de manteniment de l’ocupació, i certificació de les pràctiques actuals en els períodes de recàrrega.

També la creació d’una comissió paritària entre CCOO, UGT i l’empresa principal, on participaran com a membres els treballadors de les empreses auxiliars, creant un precedent com a espai d’intervenció sindical, més enllà de la prevenció de riscos laborals.

Aquest acord endreça un conflicte de mesos, però els sindicats no consideren que sigui el final sinó que s’obre un nou marc de relacions laborals, alhora que permet començar camins a la resta de sectors industrials amb el mateix model de realitat laboral.

Comparteix