El ple rebutja el 155 i demana l’alliberament de Sànchez i Cuixart

Comparteix

En una sessió extraordinària urgent, el consistori aprova dues mocions que denuncien la intervenció de l’Estat espanyol.

El consistori de l’Ametlla de Mar rebutja l’aplicació del 155, donant suport al govern català, i demana l’alliberament dels presidents de l’ANC i Òmnium. Aquest dimecres al vespre es van aprovar, la segona per unanimitat, dues mocions en un ple extraordinari urgent celebrat hores abans de les sessions del Parlament i del Senat.

La primera de les mocions, impulsada per l’ACM i l’AMI, acordava un rebuig total a l’article 155 de la Constitució, que vol aplicar l’Estat espanyol a Catalunya, i un acte de suport a la Generalitat, el Parlament i les institucions catalanes. També demanava fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre, com estableix la Llei del Referèndum i la de Transitorietat.

El text va ser aprovar amb els vots a favor dels regidors d’ERC, el PDeCAT i una regidora de Compromís per la Cala; i amb les abstencions de l’altre regidor de Compromís i un de Plataforma Calera.

L’alcalde, el republicà Jordi Gaseni, remarca la importància de què tot el plenari estigui en contra del 155, més enllà del sentit de vot.

Una de les abstencions en aquesta moció va ser la d’Antonio Espuny, portaveu de Compromís per la Cala, qui l’argumentava perquè demana diàleg fins a l’últim moment.

Però el cap del PDeCAT, Joan Pere Gómez, lamentava aquesta abstenció de cara a la feina que duu a terme l’alcalde per aconseguir la independència.

Per la seva part, Plataforma Calera va seguir en la línia d’abstenir-se en temes identitaris. Però el portaveu, Joan Font, va demanar diàleg i que no s’apliqui ni el 155 ni la DUI.

La segona de les mocions demanava l’alliberament immediat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que segueixen sota presó provisional acusats d’un delicte de sedició. Tot el ple va votar per unanimitat, sota els aplaudiments del públic que va omplir el saló de plens.

L’alcalde considera que és el millor missatge que es pot enviar als ‘Jordis’.

Espuny diu que, mentre hi ha molts corruptes al carrer, els presidents estan empresonats injustificadament.

Gómez, fent referència al poema ‘Vaig guardar silenci’ de Martin Niemöller, diu que els ‘Jordis’ no estan sols.

I Font, que va exposar que feia un vot personal, creu que no hi ha cap delicte de sedició.

Comparteix