La Cala es mobilitza per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart

Comparteix

Unes dues-centes persones s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament, aquest dimarts al migdia, rebutjant la decisió judicial.

Els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han passat la primera nit entre reixes a Soto del Real acusats d’un delicte de sedició. La magistrada de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat presó sense fiança per les mobilitzacions sobiranistes del 20 de setembre.

La resposta ciutadana, davant del què consideren presos polítics, no s’ha fet esperar. Després d’una cassolada, ahir a la nit, aquest dimarts a les 12 h del migdia s’ha convocat una concentració a les portes de l’Ajuntament, que s’ha reproduït arreu del país. Unes dues-centes persones han clamat llibertat per Sànchez i Cuixart.

«Continuarem a la defensa dels nostres ideals, de forma pacífica, tal com només sabem fer. L’únic que han fet els Jordis és canalitzar la voluntat de tot un poble, que vol viure en pau. I amb els valors democràtics que tota societat actual reclama», ha expressat Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar.

«La nostra resposta serà com sempre serena, ferma, pacifica i democràtica. Europa no pot continuar donant l’esquena a Catalunya, davant accions pròpies d’una dictadura. Des d’ahir, hi ha presos polítics. Fem una crida a tots els organismes internacionals», ha subratllat Montse Gonzàlez, coordinadora de La Cala per la Independència.

Al vespre, la manifestació serà unitària a Barcelona. Les entitats sobiranistes han convocat una marxa per la Diagonal, des de passeig de Gràcia fins a la plaça Francesc Macià, per demanar la llibertat per Sànchez i Cuixart.

Comparteix