Més d’una vintena de petits incendis han cremat a La Cala durant la temporada forestal

Comparteix

L’alt nombre de focs produïts al terme municipal han provocat que el nombre de focs de l’estiu ebrenc sigui el més alt dels darrers 10 anys.

El nombre d’incendis de les Terres de l’Ebre en el període estival s’ha concentrat a l’Ametlla de Mar i a Tivenys. De fet, dels 35 incendis registrats, més d’una vintena s’han produït al terme de La Cala i han provocat que el nombre de focs de l’estiu ebrenc sigui el més alt dels darrers 10 anys.

El nombre de focs al municipi s’ha disparat per l’actuació d’una dona resident a la població, que després de provocar diversos focs, va ser enxampada ‘in fraganti’. Està acusada d’un episodi de més de 20 focs des de la primavera i fins aquest estiu.

El jutjat d’instrucció número 4 de Tortosa ha obert diligencies penals i no s’han produït més incendis des d’aquesta detenció. Els Agents Rurals també tenen oberta la investigació de 9 focs més i n’hi ha 5 dels quals no s’ha pogut determinar la causa.

Tot i així i afortunadament, han estat incendis de petita dimensió ja que de les 121 hectàrees que han cremat aquest estiu a les Terres de l’Ebre, 109 es van concentrar en l’incendi de Tivenys, que va ser el segon més important al país aquest estiu.

El cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Garcia, ha destacat que «la intencionalitat dels focs no era habitual a l’Ebre però és una causa que ha crescut en els últims anys».

En general, a les Terres de l’Ebre la campanya forestal estival s’ha tancat amb satisfacció però amb una crida a mantenir la prudència ja que el risc d’incendi continua sent molt alt fins que no arribin els primers episodis de pluja abundant al territori.

En el global, el 22,9% dels focs estivals han estat per causes naturals – sobretot per tempestes seques- i també dos incendis han estat a causa de burilles de fumadors.

Comparteix