La Fiscalia ordena investigar els alcaldes «col·laboradors» amb l’1-O, com el de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Jordi Gaseni encara no ha rebut la notificació per anar a declarar, tal com està previst que ho hagin de fer 712 alcaldes d’arreu del país.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat investigar els 712 alcaldes que han mostrat el seu suport a l’organització del referèndum independentista de l’1 d’octubre, entre els quals l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Per això, ha demanat a les fiscalies territorials que citin a declarar com a investigat l’alcalde de cada municipi i que si aquest no compareix davant del fiscal, s’acordi la seva detenció i presentació davant de la fiscalia per part dels Mossos d’Esquadra.

La Fiscalia demana que els alcaldes declarin en qualitat d’investigats i acompanyats pels seus advocats. Davant la notícia, Gaseni comenta que quan arribi la notificació per anar a declarar, estudiarà què és l’oportú per garantir que l’1 d’octubre se celebri el referèndum.

«Tampoc és qüestió de donar pistes del que farem i del que no farem» ha declarat Gaseni, que també ha volgut donar un missatge de tranquil·litat reafirmant que «no estem fent res mal fet» i que «l’únic que demanem és votar el dia 1 d’octubre».

L’alcalde també ha destacat que la xifra de decrets signats està pujant, a hores d’ara «ja hi han 729 decrets signats en suport al Parlament i a la Llei del Referèndum».

El fiscal ha utilitzat el llistat de 712 municipis que publica la pàgina web de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que han signat el decret per posar a disposició del Govern els locals municipals necessaris per organitzar el referèndum.

Precisament, tant l’AMI com l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat un acte unitari de suport als alcaldes investigats, el pròxim dissabte al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Comparteix