L’Ajuntament fa front als impagaments de la gestió dels residus i les factures elèctriques

Comparteix

Aquest estiu s’han fet els últims pagaments, valorats en 250.000 euros, per normalitzar els deutes amb el REBÉ i Eléctrica del Ebro, heretats de l’anterior govern.

Bones notícies pel que fa als impagaments històrics que l’Ajuntament tenia en alguns dels seus proveïdors. Aquest estiu, s’han tancat dos dels fronts reclamats: el deute per la gestió de residus al REBÉ –actualment COPATE– i les factures pendents amb la companyia Eléctrica del Ebro. A part de complir amb les obligacions econòmiques, la mesura també redueix el deute del consistori.

El deute amb l’antic Consorci per a la gestió dels residus municipals del Baix Ebre pujava prop dels 600.000 euros. Després d’uns primers pagaments, ara s’ha fet front a més de 167.000 euros, per estar pràcticament al corrent dels rebuts pendents. «Cada mes estem pagant el que ens cobren per la retirada d’escombraries. No hi ha res acumulat», explica el regidor d’Hisenda, Antonio Espuny.

D’altra banda, també s’han pagat les factures a la companyia elèctrica, que ara pertany a Endesa. La darrera remesa ha pujat a prop de 83.000 euros. «Actualment ja no se li deu res. Els últims pagaments ens han permès normalitzar el deute», subratlla Espuny, qui també afegeix que mensualment s’està pagant a FCC, qui té la concessió del servei d’enllumenat públic.

Per tot plegat, el regidor d’Hisenda es congratula que, després de dos anys al capdavant del govern municipal, hagin pogut liquidar dos impagaments importants a proveïdors. «Per nosaltres, és important liquidar-lo perquè aquests diners es podran destinar en altres inversions i iniciatives», que pretenen pressupostar en els comptes de 2018 i 2019.

Comparteix