El peix de llotja i l’arrossejat seran els protagonistes gastronòmics de l’Ametlla de Mar

Del 4 al 13 d’octubre, onze restaurants del municipi oferiran menús d’entre 30 i 65 euros, elaborats amb peix de proximitat i amb l’arrossejat com a element vertebrador.

Des d’aquest divendres, l’Ametlla de Mar celebra les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja i l’Arrossejat. Diversos restaurants del municipi oferiran menús gastronòmics, elaborats amb la gran varietat d’espècies que cada dia capturen i descarreguen les barques caleres a la llotja. Unes jornades que clouran el diumenge 13 d’octubre amb la Diada de l’Arrossejat i el tradicional concurs.

El peix de proximitat i un dels plats més típics de l’Ametlla de Mar, l’arrossejat, protagonitzaran les últimes jornades gastronòmiques de l’any que celebra el municipi.

Serà la tretzena edició d’aquestes Jornades, durant les quals onze restaurants oferiran menús d’entre 30 i 65 euros, elaborats amb peix de proximitat com el calamar, el llucet, mollet o la gamba blanca, i amb l’element vertebrador, l’arrossejat.

Croquetes cremoses de gamba roja, ‘ceviche’ de peix de la llotja i llagostins o mollet farcit de duxelle de bolets són alguns dels plats que formen aquests menús gastronòmics.

La regidora i el gerent de Turisme, Ma José Castellano i Damià Llaó, remarquen que és una oportunitat per promocionar el municipi, els restaurants, el peix de proximitat dels pescadors caleros.

L’últim dia de les jornades, el diumenge 13 d’octubre, tindrà lloc la 38a Diada de l’Arrossejat als porxos de l’edifici de l’antiga llotja de pescadors. Enguany, la festa tindrà lloc durant el matí amb el tradicional concurs de l’arrossejat, degustacions i música de la mà de la Xaranga Suquet Calero i el dj Dijeidepueblo.

Es poden consultar els menús d’aquestes Jornades, clicant aquest enllaç.